Kezdőoldal Hírek Bemutatkozás Szakosztályok Dopping-info Linktár

 Birkózás - Kajak-kenu - Röplabda - Torna - Úszás

 

 

 2018.12.12.  BIRKÓZÁS

 

Szondi Kupa meghívásos utánpótlás birkózó verseny eredményei

2018. december 8. Székesfehérvár

 

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya és fiók szakosztályai (Gurics György BDSE és Enying VSE) 2018. december 8-án (szombat) Székesfehérváron a Szondi Kupa meghívásos utánpótlás birkózó versenyen vettek részt. A megmérettetésen 6 egyesület, több mint 60 birkózó palántája lépett szőnyegre. A cél a gyerekek tudásszintjének felmérése, valamint a sportág iránti elkötelezettség elmélyítése volt.

 

 

 

 

 

 

 

Eredmények: 

Gyermek korcsoport:

 20 kg Pálfalvi Adrián 3. Gurics GyBDSE

 23 kg Erdősi Adrián 3.  Enying VSE

 24 kg Tombor Benedek 1. Gurics GYBDSE, Földesi Martin 2. Enying VSE, Mészáros Martin 3.  Gurics GYBDSE

 29 kg Kovács Hunor 2. Gurics GYBDSE, Reichard Ákos 3. Enying VSE

 34 kg Barka Péter 1. Enying VSE, Fierpasz András 2. Gurics GYBDSE, Simon Balázs 3.  Dunaferr SE

 35 kg Csöregi Zalán  1.  Dunaferr SE, Péter Domán 3.  Dunaferr SE

 37 kg Szenczi Miklós 2.  Dunaferr SE

 40 kg Fekete Csaba 2. Gurics GYBDSE, Éva Balázs 3. Gurics GYBDSE

 42 kg Erdélyi Bulcsú 1. Gurics GYBDSE, Pudelka Viktor  2. Enying VSE

 44 kg  Pesei Sándor  1.  Gurics GYBDSE, Bágyi Hunor  2. Gurics GYBDSE, Bocskai Botond  3.  Enying VSE

 46 kg Zámbó Gergő 1. Gurics GYBDSE, Surgot Alexander 3. Enying VSE

 

Diák II korcsoport:

 35 kg Gárel Erik 1. Dunaferr SE

 

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2018.11.22.  BIRKÓZÁS

 

Diák- és Utánpótlás Korú Leány Csapatbajnokság eredményei

2018. november 11. Kaposvár

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is egyszerre került lebonyolításra a Diák- és Utánpótlás Korú Leány Csapatbajnokság 2018. november 11-én Kaposváron. A két korosztályban összesen 25 csapat képviseltette magát. Az idősebbeknél 14, a fiatalabbaknál pedig 11 sportegyesület szállt harcba a bajnoki címekért. A Dunaferr SE mindkét korosztályban képviseltette magát. Utánpótlás korosztályban a 2017-es év első két helyezettje élvezhetett kiemelést a négyes vigaszágas rendszerben. A dunaújvárosi lányokat az alsó házba sorsolták be. Az első mérkőzésen az Orosházi Spartacus Birkózó Klubbal mérkőztünk, ahol 18:5-ös győzelemmel jutottunk tovább a negyeddöntőbe. A következő fordulóban a Kőbánya Sport Club már túl nagy falatnak bizonyult, őt számos válogatott lánnyal álltak ki. A mérkőzés nagy arányú KSC győzelemmel ért véget 5:18. Mivel a KSC a továbbiakban egészen a döntőig menetelt, így a dunaújvárosiak is folytathatták a küzdelmeket. A vigaszágon CVSE csapatot 16:6, majd a Kecskeméti KTE alakulatát 13:11, a Sárospatakot 18:10-es győzelemmel múltuk felül. Így kiérdemeltük, hogy a bronzmérkőzésért küzdhettünk a nap végén. Az utolsó mérkőzésen a Dél-Zselic csapatával kerültünk szembe, akikkel egy gigászi küzdelmet vívva, 15:15-ös döntetlennel zártunk, de sajnos a szabályok a zseliciek javára döntöttek, így a 4. helyen végzett csapatunk. Az utánpótlás korúak közül Potesz Diánát lehetne leginkább kiemelni, de az egész csapat erőn felül teljesítve birkózott a nap folyamán. A diák korcsoportban a résztvevők három csoportra lettek osztva, ahol körmérkőzéseken dőlt el, hogy ki juthat tovább. A diák korosztályúaknál sajnos többen hiányoztak, de így is az első fordulóban az Érdi Spartacus 14:10-re sikerült legyőznünk. A második fordulóban a Kiskunfélegyházi BSE-től vereséget szenvedtünk. Mivel a csoportelsők jutottak tovább, így csoport másodikként a nap hátralévő részében már nem folytathattuk a küzdelmeket, így pontszámítással fogják majd eldönteni a nem pontszerző helyezéseket, melyről később kapunk értesítést. A diák korcsoportú versenyzőink közül a válogatottban is szereplő Nyikos Veronika emelkedett ki.

 

A képen balról-jobbra: Kiss Károly edző, Kiss Ella Gréta, Pupp Viktória, Győri Viviána, Iváncsics Babita, Takács Petra, Péntek Vanessza, Potesz Diána, Fábián Orsolya, Nyikos Veronika, Nárai Alexa, Tombor István vezetőedző

  

Tombor István

vezetőedző

vissza

 

 2018.11.16.  BIRKÓZÁS

 

Meghívás Gurics György Emléknapra

2018. november 25. Mezőfalva

 

Gurics György kiváló birkózó, sportvezető, Dunaújváros díszpolgára 5 évvel ezelőtt távozott közülünk. Ezúton szeretnénk Önöket meghívni a Gurics György Emléknapra, melyet az évforduló alkalmából szervezünk.

 

Meghívó - Gurics György Emléknap

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2018.10.19.  BIRKÓZÁS

 

Budapesti Birkózó Világbajnokság

 

Kedves Sportbarátaim! A Magyar Birkózó Szövetségtől kapott információja alapján a Budapesti Birkózó Világbajnoksággal kapcsolatban az alábbiakról küldünk tájékoztatást:

 

-Az Arénába nem lehet ételt, italt bevinni, bent a büfében csak kártyával lehet fizetni! (Bankkártya vagy a helyszínen automatából a helyi személyzet segítségével vásárolt bankkártya, melynek költsége kb. 900 Ft).

 

-Napközben ki lehet jönni a sportarénából, de a kilépéskor mindenkinek kapnia kell napi karszalagot. Karszalag nélkül senkit sem fognak visszaengedni.

 

Helyszínrajz:

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2018.10.18.  BIRKÓZÁS

 

GURICS KUPA, Közép-Magyarország Diák II-Diák I. Területi Szabadfogású Diákolimpia eredményei

 

A Dunaferr SE, a Gurics György BDSE és a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvány közösen rendezte meg a „GURICS KUPA” Közép-Magyarország Diák II-Diák I. Területi Szabadfogású Diákolimpiát a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében 2018. október 13-án. Ezzel egy időben öt másik területen küzdöttek a 10-11 és a 12-13 éves ifjú birkózó palánták az országos döntőbe jutásért. Közép-Magyarország területi egységébe Pest, és Fejér megyében működő szakosztályok tartoznak. Jellemzően az induló létszám alapján ez a legnépesebb terület. Most sem volt ez másképp, hiszen 133 gyerek mérette meg magát és harcolt az országos diákolimpiai döntőbe jutásért. A látványos és izgalmas küzdelmeket még az sem zavarta meg, hogy az áthelyezett munkanap miatt tanítás volt a versenynek otthont adó Petőfi Sándor Általános Iskolában. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a névadó Gurics György fia, Szőnyi János a Magyar Birkózó Szövetség képviseletében, egykori kötöttfogású szövetségi kapitány, valamint Mendi Tamás a Gurics György BDSE elnöke. Mátyás Gábor a Dunaferr Sportegyesület ügyvezető elnöke hosszan méltatta, és méltó példaként állította a gyerekek elé az egykori világbajnok, majd szövetségi kapitányként is sikereket halmozó sportember munkásságát. A beszédek után ismét a gyerekeké volt a főszerep. A Dunaferr SE és a Gurics György BDSE versenyzői megfogadták a félvezetőben elhangzott intelmeket és a névadó szellemiségéhez méltóan küzdöttek az egész nap folyamán. Több olyan diák is akadt, akinek az első nagyobb megmérettetése volt ez a hétvégi kupa. Nekik külön gratuláció jár, hiszen nem mindennapi bátorság kell fölmenni a szőnyegre és megküzdeni az ellenféllel. Kinek jobban, kinek kevésbé sikerült ez a nap, de egy biztos, hogy mindenki hasznos tapasztalatokkal térhetett haza nap végén. A fiatalabbaknál Garbacz Bencét és Morva Patrikot, az idősebb korosztálynál Góczán Barnabást és Rostás Arnoldot emelném ki.

 

A hazaiak eredményei:

 

Diák II-es korcsoportban

26 kg     Garbacz Bence 1.  Morva Patrik 4.

29 kg     Désa Gábor 5.

32 kg     Paddi Boldizsár 3.

42 kg     Marosi Richárd 5.

46 kg     Nagy Botond 5.

54 kg     Tóth Nimród 2. Szecs Csaba 3. Tóth Zalán 5.

58 kg     Domján Mihály 2.

+69 kg  Éva Bence 1. Bodor Máté 2.

 

Diák I-es korcsoportban

35 kg     Góczán Barnabás 1.

38 kg     Gajzer Bálint 2.

42 kg     Rostás Arnold 2.

46 kg     Angyal Márk 3. Szentpáli Zalán 5.

 

 

Képen: Garbacz Bence két vállra fekteti ellenfelét

 

Képen: Rostás Arnold megnyerte a mérkőzést

  

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2018.10.18.  BIRKÓZÁS

 

Junior Szabadfogású és Női Országos Bajnokság eredményei

Kötöttfogású Veterán Birkózó Világbajnokság eredményei

 

2018. október 14-én (vasárnap) rendezték meg Kecskeméten a Junior Szabadfogású és Női Országos Bajnokságot. A lányok között Potesz Diána 62 kg-ban 5. helyezést ért el. 65 kg-ban Ignácz Viktor sajnos nem végzett pontszerző helyen. 85 kg-ban Farkas Zoltán első két mérkőzését tussal nyerte, majd a döntőbe jutásért technikai pontkülönbségel kikapott, így a bronzéremért birkózhatott. A mérkőzést magabiztosan két vállal nyerte meg, így a dobogó 3. fokára állhatott fel.

 

Képen: Farkas Zoltán a dobogó 3. fokán

 

2018. október 5-7. között Oroszországban, Perm városában rendezték meg az ez évi Kötöttfogású Veterán Birkózó Világbajnokságot. Az eseményen 37 ország sportolói vettek részt, akik a „MOLOT” jégcsarnok UWW szabályainak megfelelően gyönyörűen berendezett küzdőterén birkózhattak az érmekért. Az eseményt Alexandr Karelin háromszoros olimpiai bajnok birkózó és Mihail Mamiashvili olimpiai bajnok birkózó nyitotta meg. Az Orosz Birkózó Szövetség a verseny megrendezésével igen magasra tette a mércét, hiszen a káprázatos megnyitón több száz táncos profi fény- és hangtechnikai kísérettel mutatta be műsorát, az elhelyezés, az ellátás minden igényt kielégített, a csapatok részére folyamatosan rendelkezésre állt kb. 150 egyetemista, akik egyenruhában kísérték a team-eket és mindenben a segítségükre voltak. Az eredményhirdetések precízen és látványosan zajlottak, az érmeket prominens személyiségek adták át. Egyszóval a körülmények szempontjából minden adott volt a jó szerepléshez. A Dunaferr SE 6 versenyzővel képviseltette magát. A nyitónapon (5-én pénteken) Papp Gyula (B korcsoport 130 kg) és Király Ferenc (D korcsoport 130 kg) lépett szőnyegre. Papp Gyula nagyon jó birkózással, nagy küzdelemben orosz ellenfelét 2:0 arányban legyőzte, az elődöntőben pedig az iráni birkózót 6:1 arányban utasította maga mögé, így döntőbe került. Az aranyéremért folyó mérkőzést sajnos korábbi vállsérülése miatt fél perc után fel kellett adnia horvát ellenfelével szemben, így ezüstérmet szerzett. Király Ferenc első mérkőzésén ukrán ellenfelét győzte le nagy pontkülönbséggel. Ezt követően a kazah birkózó ellen már 6:0-ra vezetett, amikor egy bekapaszkodás után eldobták és kikapott. A körmérkőzés szabályai alapján a délutáni programban a 2-3. helyért küzdhetett romániai ellenfelével. Végül bronzéremmel térhetett haza. A második versenynapon Angyal László (C korcsoport 100 kg) és Mátyás Gábor (C korcsoport 70 kg) versenyeztek. Az igen erős mezőnyben végül mindketten 5. helyen zártak. Vasárnap Kemény Norbert (A korcsoport 100 kg) és Szűcs István (A korcsoport 88 kg) lépett szőnyegre. Kemény Norbert sajnos az első mérkőzésén kikapott orosz ellenfelétől, aki később nem jutott tovább, így Norbert kiesett a versenyből. Szűcs István nagyon jó teljesítményt nyújtott. A körmérkőzés szabályai szerint két vesztes és egy győztes mérkőzés után a bronzéremért birkózhatott. Élt a lehetőséggel és francia ellenfelét 8:4 arányú pontozással legyőzve a dobogó 3. fokára állhatott fel. Összességében nem lehetett okunk panaszra, hiszen 6 versenyző összesen 1 ezüst, 2 bronz és 2 ötödik helyet szerzett. A magyar csapat révén Dezsereczky István világbajnoki címet szerzett és született további 1 ezüst, 2 bronz és 1 ötödik hely is.  

 

Képen: első sor balról-jobbra: Szűcs István, Mátyás Gábor, Angyal László, második sor balról-jobbra: Papp Gyula, Király Ferenc, Mendi Tamás, Kemény Norbert

  

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2018.10.12.  BIRKÓZÁS

 

Kadet Szabadfogású és Női Országos Bajnokság eredményei

2018. október 7. Soroksár

 

2018. 10. 07-én Soroksáron rendezték meg a Kadet Szabadfogású és Női Országos Bajnokságot 203 indulóval. A fiúk mezőnyében egy korosztállyal fiatalabb versenyzőket neveztünk, így nekik a rutinszerzés volt a kitűzött reális cél. Pozitívumként értékelte edzője, hogy ebben a nemzetközi szinten is erős mezőnyben mérkőzéseket tudtak fogni, de a végelszámolásban sajnos még nem tudtak beleszólni. Többek közt a két héttel ezelőtt serdülő bajnoki címet nyerő Sallai Sándor is csak hasznos tapasztalatokkal térhetett haza. A lányok között Horváth Alexandra +73 kg-ban 5., Potesz Diána 61 kg-ban 3. helyen végzett. Dia napi mérlege két győztes és két vesztes mérkőzés volt. Technikájával nem voltak gondok, inkább fizikálisan kell fejlődnie ahhoz, hogy a dobogó legfelső szintjére állhasson.

 

A képen: Potesz Diána a dobó 3. fokán.

 

Fehér Krisztián, edző

vissza

 

 2018.10.09.  KAJAK-KENU

 

Keretfeltöltő verseny eredményei

 

Hétvégén, befejeződött a válogatott keretbe kerülés lehetősége a Fadd-on rendezett Keretfeltöltő versenyen. A Dunaferr Se, is szép számmal vett részt a versenyen, főként a válogatottságot még meg nem szerző versenyzők indultak csatába a keretbe kerülésért. Várhatóan annyit lehetett előre tudni, hogy aki itt nyer, vagy második helyen végez feltehetően tagja lesz a korosztályos Magyar válogatottnak. Ez alapján, Boldis Csenge, Decsi Márk, Koós Marcel és Kovács Bendegúz is tagja lehet a válogatott keretnek. (végleges keret hirdetés későbbre várható ) 

 

C1 fiú U18 1000m Döntő   Bucsi Bence 3. hely

K1 leány U15 500m Döntő  Decsi Dorina  5.hely

K1 leány U17 500m Döntő Boldis Csenge 2.hely  

C1 fiú U14 2000m  Tunyogi Ádám 7.hely

C1 fiú U13 2000m Tücsök Bence 20.hely

C1 fiú U18 2000m Bucsi Bence 4.hely, Pető Ákos  9.hely

K1 leány U16 2000m  Boldis Csenge 6.hely

C1 fiú U15 2000m Sitkei Noel 12.hely

K1 leány U15 2000m Decsi Dorina 10.hely.

K1 ffi u16 500 m 1. Decsi Márk

K1 ffi u14 500 m 2. Koós Marcell

K1 ffi u15 500 m 8. Rónai Márton

K1 ffi u14 2000 m 3. Éberhardt Richárd, 6. Koós Marcell

K1 ffi u13 2000 m 1. Kovács Bendegúz

MK1 ffi u12 2000 m 20. Katona Benedek, 33. Tóth Norbert

MK1 női u13 2000 m 14. Mérges Anna

MK1 női u11 2000 m 29. Dolezsár Zsófia

MK1 ffi u10 2000 m 23. Kobzos Keán, 26. Obernyik Edvin

MK1 női u10 2000 m 11. Kovács Boglárka, 18. Mohács Karolina

K1 ffi u16 2000 m 10. Decsi Márk, 14. Árva Bálint

K1 ffi u15 2000 m 12. Rónai Márton, 14. Perger Máté

K1 női u13 2000 m 11. Árva Gréta

 

vissza

 

 2018.10.05.  BIRKÓZÁS

 

Gurics Kupa, Közép-magyarországi Diák II., Diák I. szabadfogású Diákolimpia

2018. október 13. Mezőfalva

 

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvánnyal és a Gurics György BDSE-vel közösen 2018.  október 13-án (szombat) 10.30 órai kezdettel rendezi meg a „Gurics Kupa” Közép-magyarországi Diák II., Diák I. szabadfogású Diákolimpiát. Várható versenyzői létszám több mint 100 fő. A verseny helye: Mezőfalva, Petőfi Sándor Általános Iskola tornaterme, József Nádor u. 13. A részletes versenykiírás a mellékletben található. Várunk mindenkit szeretettel!

 

Gurics Kupa 2018 (pdf)

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2018.10.02.  BIRKÓZÁS

 

Kötött- és Szabadfogású, valamint Női Birkózó Világbajnokság

2018. október 20-28. Budapest

 

Tisztelt Sportbarátaim! 2018. október 20-28. között Magyarország rendezi az ez évi Kötött- és Szabadfogású, valamint Női Birkózó Világbajnokságot. Mellékelten küldöm Németh Szilárd elnök úr meghívóját, benne a programmal. Minden idők legnagyobb világbajnokságára kerül sor, hiszen több mint 100 ország közel 1000 versenyzője jelezte részvételét. Jegyeket az alábbi linken lehet vásárolni.

 

https://budapestwrestling2018.com/

 

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2018.09.25.  KAJAK-KENU

 

Dunaferr Kupa - kajak-kenu verseny eredményei

 

Hétvégén megrendeztük a 2018-as Dunaferr Kupát, ahol a rossz idő ellenére is rekord számú egyesület és szintén rekord számú versenyző vett részt. Öröm számunkra látni azt, hogy az egyesületünk versenye egyre népszerűbb, színvonalasabb. A Dunaferr Kupán egyesületünk szinte összes versenyzője rajthoz állt és tudása legjavát adva, teljesítette a távot, dacolva az időjárási körülményekkel. Azonban az időjárás sem volt teljesen kegyetlen hozzánk, vasárnapra alábbhagyott a szél, így a hosszútávú versenyek már teljesen remek időjárás mellet zajlottak.  Kiemelendő hogy a Dunaferr kupán, egyesületünk minden versenyzőjére büszkén tekintünk, független aktuális helyezésétől.  Köszönettel tartozunk, Dunaújváros Önkormányzatának a verseny szárazföldi területeinek biztosításáért, az ISD Dunaferrnek a verseny támogatásáért, az ISD Portolannak a kikötői öböl biztosításért, továbbá az ISD Powernek a közművek szolgáltatásáért. Emelet köszönjük, Id. Sándor Péter úrnak a stég rendelkezésünkre bocsájtását, valamint a dunaújvárosi vízirendészeti rendőrőrs munkatársainak a hathatós segítségét és együttműködését.

 

Eredmények:

K1 ffi U16 500 m

Decsi Márk 2. hely

Árva Bálint 6. hely

K1 ffi U15 500 m

Rónai Márton 6. hely

Koós Marcell (U14) 8. hely

K2 ffi U15 - U16 500 m

Decsi Márk - Árva Bálint 1. hely

Rónai Márton - Perger Máté 2. hely

K1 ffi U15 - U16 3 x 200 m váltó

Decsi Márk - Árva Bálint - Perger Máté 1. hely

K1 ffi U15 2000 m

Perger Máté 5. hely

Rónai Márton 8. hely

K1 ffi U16 2000 m

Árva Bálint 4. hely

K1 ffi U14 2000 m

Kovács Bendegúz 1. hely

Éberhardt Richárd 3. hely

Koós Marcell 4. hely

K1 ffi U13 2000 m

Kovács Bendegúz 1. hely

MK1 ffi U13 2000 m

Foltin Máté 6. hely

K1 női U13 2000 m

Árva Gréta 5. hely

MK1 női U13 2000 m

Mérges Anna 7. hely

MK1 ffi U12 2000 m

Katona Benedek 9. hely

Tóth Norbert 16. hely

MK1 női U11 2000 m

Dolezsár Zsófia 15. hely

MK1 ffi U10 2000 m

Kobzos Keán 7. hely

Obernyik Edvin 10.hely

MK1 női U10 2000 m

Kovács Boglárka 1. hely

Mohács Karolina 7. hely

MK1 ffi U8 2000 m

Egei Bence 3. hely

MK1 női U9 2000 m

Katona Sára 3. hely

MK1 női U9 - U10 szabadidős 500 m

Tücsök Nóra 5. hely

K1 ffi U13 - U14 3 x 200 m váltó

Koós Marcell - Éberhard Richárd - Kovács Bendegúz 1. hely

MK1 női U10 - U11 3 x 200 m váltó

Mohács Karolina - Kovács Boglárka - Katona Sára 5. hely

C-1 férfi ifjúsági U17-U18 500 méter DÖNTŐ:  Pető Ákos 4.hely
C-1 női  felnőtt 500 méter DÖNTŐ: Kulcsár Dorina 1.hely
K-1 női serdülő U16 500 méter DÖNTŐ: Boldis Csenge 1. hely
K-1 női ifjúsági U17-U18 500 méter DÖNTŐ: Székely Dorka 8.hely
K-1 női serdülő U15 500 méter DÖNTŐ: Decsi Dorina 3.hely
C-1 férfi masters 500 méter DÖNTŐ : Pető Zsolt 3.hely
C-1 férfi felnőtt 500 méter DÖNTŐ: Pető Ákos 2.hely
C-1 férfi ifjúsági U17-U18 200 méter DÖNTŐ:Pető Ákos 4.hely
K-1 női serdülő U16 200 méter DÖNTŐ: Boldis Csenge 4. hely
K-1 női ifjúsági U17-U18 200 méter DÖNTŐ: Székely Dorka 8.hely
C-1 női  felnőtt 200 méter DÖNTŐ: Kulcsár Dorina 1.hely
C-1 férfi masters 200 méter DÖNTŐ:  Pető Zsolt 3.hely
C-1 férfi  felnőtt 200 méter DÖNTŐ: Pető Ákos 2.hely
C-1 férfi ifjúsági U17-U18 2000 méter DÖNTŐ: Pető Ákos 1.hely
K-1 női serdülő U15 2000 méter DÖNTŐ: Decsi Dorina 5. hely
K-1 női serdülő U16 2000 méter DÖNTŐ: Boldis Csenge 2. hely
C-1 férfi kölyök U14 2000 méter DÖNTŐ: Tunyogi Ádám 1.hely
C-1 férfi kölyök U13 2000 méter DÖNTŐ: Tücsök Bence 7.hely
PC-2 szabadidős 500 méter DÖNTŐ:Slihoczki Dániel-Slihoczki Vince 1.hely
MK-1 férfi szabadidős 500 méter DÖNTŐ: Györkő Huba 4.hely
TC-4 szabadidős 500 méter DÖNTŐ:Kiss Levente Tibor-Varga Gábor-Tóth Bence-Juhász Bálint 1. Hely
Slihoczki Dániel-Slihoczki Vince-Györkő Huba-Dohárszki Ábel 2. hely
C-1 férfi kölyök U13-U14 3x200 méter váltó DÖNTŐ: Tücsök Bence-Tunyogi Ádám-Mádai Csanád 2. hely

 

vissza

 

 2018.09.25.  BIRKÓZÁS

 

Diák és Serdülő Kötöttfogású Diákolimpia Országos Döntő eredményei

2018. szeptember 21-22. Püspökladány

 

2018. szeptember 21-22-én Püspökladányban rendezték meg a Diák és Serdülő Kötöttfogású Diákolimpia Országos Döntőjét. Pénteken a diákok (64 szakosztály, 179 indulója), szombaton a serdülő korosztály (173 induló) lépett szőnyegre. Diák korosztályban Rostás Arnold (42 kg), Gajzer Bálint (38 kg) és Angyal Márk (46 kg) küzdött a helyezésekért. Angyal Márknak még sokat kell fejlődnie és erősödnie, nem végzett pontszerző helyen. Rostás Arnold  2 győzelemmel kezdett, majd pontozásos vereséget követően a bronzéremért léphetett szőnyegre. Ellenfele jobbnak bizonyult, így kénytelen volt megelégedni az 5. hellyel. Gajzer Bálint 3 győzelmet követően vereséget szenvedett a döntőbe jutásért, így a 3. helyért birkózhatott. A bronzmérkőzésen jó teljesítményt nyújtva magabiztosan győzte le ellenfelét és a dobogó 3. fokára állhatott fel. Serdülő korcsoportban Angyal Szabolcs 52kg-ban, Horváth Mihály 62kg-ban, Sallai Sándor 75kg-ban birkózott. Szabolcsék 24-en voltak súlycsoportjában. Az első mérkőzését megnyerte, a második körben azonban vereséget szenvedett. Legyőzője döntőbe jutott, így a vigaszágon folytathatta, de nem sikerült a továbbjutás annak ellenére, hogy becsülettel küzdött. Horváth Mihály súlycsoportjában 31 versenyző mérleget. Misi nagyon jó birkózással megnyerte az első meccsét és bejutott a 16 közé. A második mérkőzésén 4-0 vezetést követően ellenfele végül megfordította az állást, vereséget szenvedett. Mivel legyőzője döntőbe jutott, a vigaszágon javíthatott. Élt a lehetőséggel, két győztes meccs után bronzéremért birkózhatott. Az éremcsatában technikai tussal nyert, így a dobogó 3. fokára állhatott fel. Sallai Sándor első ellenfele a súlya volt, melyet jól sikerült fogyasztással rendezett. A jó sorsolás adta lehetőséget kihasználva első mérkőzését jó birkózással 11-2 arányban megnyerte, ezzel mindjárt az elődöntőbe jutott. Kertvárosi ellenfelével szemben nagy iramú fordulatos mérkőzésen végül 8-4-es pontozással győzött. A döntőben a szigetvári versenyzőnek esélyt sem adva az első menetben technikai tusos győzelmet aratott és ezzel aranyérmet szerzett.

 

Képen: a dobogó tetején Sallai Sándor

  

Fehér Krisztián, edző

vissza

 

 2018.09.24.  KAJAK-KENU

 

Olimpiai Reménységek verseny eredményei

Mányi Zsófia bajnok lett K-4, 500m-en

 

Elmúlt hétvégén, a Dunaferr Se, ifjú tehetsége Mányi Zsófia nemzetközi versenyen név szerint az Olimpiai Reménységek versenyén vett részt, és lett Bajnok K-4, 500m-en! Zsófi idei teljesítménye alapján nem csak négyesben, hanem K1-500m-en, és K1-200m-en is rajthoz állhatott. 500m-en ragyogó 3. helyen, míg 200-on 7.helyen ért célba. Zsófi ezzel a két éremmel nagyon eredményes évet koronázott meg, méltán lehetünk büszkék rá!!

  

Vass András 

 

 

ARCHIVÁLT HÍREK

 

Birkózás

 

Jégkorong

 

Kajak-kenu

 

Kézilabda

 

Röplabda

 

Torna

 

Úszás

 

Vegyes hírek

 

 

 

vissza

 

DUNAFERR SPORTEGYESÜLET

Az oldalon található cikkek, fényképek csak a DUNAFERR SE engedélyével használhatók fel.